Wednesday, 2 August 2017

Susah tido? ASMR!

                Image result for ASMR TUMBLR

"kalau kau susah tido kau buat apa?"
"scroll fb,insta. kenapa? Ada cara lain ke? ko nak kongsikan apa pulak ni?"
"Adaaa! kau tryyyyyyy *bunyi pukulan drum*"


ASMR! asmr ni Autonomous sensory meridian response, macam braingasm jugaklah..
Aku start kenal asmr time aku ada anxiety, cara nak bagi relax. Tapi sebenarnya bukan untuk yang susah tido je, anxiety boleh, stress pon boleh. 

Asmr ni video yang boleh buat kau rasa tenang dan rasa geli-geli sikit.(bukan geli rasa nak ketawa eh.) Senang cerita macamni la, video ni dia buat roleplay, tau kan roleplay tu apa? Dia rakam diri dia kat depan camera then dia buat sesuatu contohnya macam dia makeup kan kamera dia tapi seolah-olah dia makeup kan kau, paham tak?

                     Image result for makeup asmr video 

Macam ni, tapi dia bukan buat makeup je eh, banyak lagi..macam gunting rambut ke..berbual ke...Ada jugak bukan jenis roleplay...contohnya dia buat macam ombak tepi laut..whispers atau bunyi hujan dan air sungai yang mengalir.

Kalau nak tengok video ni lagi afdol (afdhal kata kooo) pakai earphone, Lagi rasa puas lah dengarnya. wifi laju juga memainkan peranan ye kawan-kawan. Nak tengok video ni pon banyak cekadak jugak tau, kena tengok tempat yang tiada gangguan bunyi dan time yang terbaik adalah sebelum tido.

"Ada cara lain tak selain ASMR ni? Macam tak berhasil je.. Nak yang paling mudah la,"

Kalau macam tu sila kan bangun dari tempat tido anda lalu pergi cari buku teks sejarah ataupun matematik bukak muka 1 sampai 10. nescaya belum sampai 1 mukasurat rasa nak tido. sekian dari saya.

12 00 00 komen para Juri:

  1. Macam mana nak dapat? Nak download kat mana?

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak payah download sis, kat youtube ada :)

      Delete
  2. Wah macam menarik je, nak try jugak, share la nak search kat mana sekali. kiki >__<

    ReplyDelete
  3. Betul jugakn.kalau mata tak leh lelap..bukak buku sejarah takpun mate..layu jer mata

    Jemput baca
    http://cikcappuccinolatte.blogspot.com/2017/08/7-cara-menjawab-soalan-temuduga-dalam.html

    ReplyDelete
  4. share la 1 video yang awak suka tengok

    ReplyDelete
    Replies
    1. setakat ni paling fav oliviakissper, dia buat video "40 fast triggers to find your TINGLES for relaxation" paling syok tengok hehe.

      Delete
  5. Replies
    1. kebanyakkan nya ramai yang tak tahu, tapi takpe, sharing is caring kan hihi :>

      Delete
  6. Tak jadi for me T___________T

    Dia punya cakap apa tu buat jadi alert pulakk.


    // afifahaddnan

    p/s - coming from Elsalicious blog list and I want to notify you that your blog is included in my bloglist too :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe sesetengah orang jadi lah kalau cara yang betul, Arigato sebab masukkan dlm bloglist..kyaa~

      Delete